Hans Bart ontvangt de waarderingsspeld Gouden Klim 2019

Uitreiking waarderingsspeld Gouden Klim aan Hans Bart Onder het genot van een onverwacht schijnende herfstzon en in gezelschap van genodigden en lokale pers overhandigde burgemeester Han ter Heeghe van Gooise Meren de oorkonde en waarderingsspeld Gouden Klim 2019 aan Hans Bart. Deze eer valt te beurt aan iemand die zich bijzonder heeft ingespannen om bewustwording omtrent donatie en/of transplantatie te bevorderen. Inmiddels is sprake van een jarenlange traditie en werden genoemde blijken van waardering voor de zesde maal uitgereikt. De uitreiking vindt traditiegetrouw plaats bij het Nationaal Donor Monument naast de Grote Kerk in Naarden Vesting tijdens de Nationale Donorweek.

Hans Bart ontving beide onderscheidingen vanwege zijn verdiensten, zoals het voortdurend onder de aandacht brengen van het patiëntenperspectief van medische professionals en bijvoorbeeld de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Hans is een voorvechter van ‘Shared decision making’ en droeg bij aan de introductie hiervan bij de Nederlandse nefrologen.

Tevens heeft hij het grote belang onderkend van nierdonatie bij leven. Aan het bekend maken van de mogelijkheden heeft hij stevig bijgedragen, onder andere door de oprichting van de stichting Nierdonatie-bij-Leven. En niet in de laatste plaats door zelf een nier af te staan. Bovendien heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de realisering van het Actieve Donor Registratie systeem (ADR). Voorts werkte hij hard hard aan de oprichting van Nieren.nl

foto: Gerrit Ockers

Menu