Extra aandacht voor donormonument tijdens Donorweek

Op 19 oktober jl. werd met een donorrun in Amsterdam de nationale Donorweek afgesloten. Acht dagen vol activiteiten, geïnitieerd en georgansieerd door de Nederlandse Transplantatie Stichting. Maar ook andere direct betrokken personen en groepen brachten met uiteenlopende initiatieven de Donorweek onder de aandacht.
Bij het Nationaal Donor Monument werden enkele interviews gehouden, aangevuld met een aantal mooie shots van het beeld De Klim.

Het doel van de jaarlijkse Donorweek is om orgaandonatie in heel Nederland onder de aandacht te brengen en het aantal geregistreerde personen te vergroten. BN-ers trokken daarvoor de hele week door het land om met mensen te praten over orgaandonatie en -transplantatie. Dagelijks om 12.00 u werden de interviews verwerkt in het live-journaal op jaofnee.nl. In dat kader werd ook het Nationaal Donor Monument bezocht en vonden interviews plaats met Piet Legerstee (levergetransplanteerd) en Timna Rauch (nabestaande). Interviewer Patrick Martens was onder de indruk van het monument en van de verhalen van Piet en Timna. Klik hier voor een video van de interviews.

Dit jaar leverde alle acties bij elkaar meer dan 27.500 registraties op, van wie ruim 86% JA zei tegen orgaandonatie.

Menu