Gouden Klim naar Joris Linssen

PERSBERICHT

Joris Linssen is dit jaar de ontvanger van de Gouden Klim van de Stichting Nationaal Donor Monument (SNDM). De Gouden Klim is vernoemd naar het gelijknamige donormonument, naast de Grote Kerk in Naarden. Deze onderscheiding, in de vorm van een vergulde reversspeld, wordt op woensdag 14 oktober om 16.00 u bij het monument aan Linssen uitgereikt.

“Met het televisieprogramma ‘Deel je leven’ heeft Linssen het onderwerp orgaandonatie bij een groot deel van het Nederlandse publiek op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht. Met zijn unieke werkwijze maakte hij het mogelijk om op een integere en indrukwekkende wijze een inkijkje te krijgen in het leven van mensen die dringend een orgaan nodig hebben. Doordat veel verschillende verhalen, aspecten en organen aan bod zijn gekomen heeft Linssen het brede spectrum van orgaandonatie bij een groot publiek gebracht. Daarmee heeft hij op een buitengewone manier bijgedragen aan een positieve bewustwording omtrent orgaandonatie.” Aldus de toelichting van het bestuur van de SNDM.

Het Nationaal Donor Monument in Naarden is in oktober 2011 opgericht, ter herinnering aan alle anonieme donoren die hun organen hebben afgestaan. Het is een bijzondere gedenkplaats voor alle mensen die direct of indirect bij orgaandonatie of -transplantatie betrokken zijn.

Als dank en blijk van waardering reikt de SNDM jaarlijks tijdens de Donorweek een Gouden Klim uit aan een persoon of instelling die zich bovenmatig heeft ingespannen om bewustwording omtrent donatie en/of transplantatie te bevorderen.

De SNDM stelt zich tot doel om het donormonument zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Nadere informatie is te vinden op www.donormonument.nl.

Menu