De Gouden Klim 2018 voor Menno Loos

Menno Loos kreeg voor zijn inzet betreffende het ADR (Active Donor Registratie) de waarderingsspeld ‘De Gouden Klim’ uitgereikt. Mede door zijn inzet als voorzitter van “Stichting 2 Miljoen Handtekeningen “ is het wetsvoorstel “Donorregistratiesysteem” veranderd en heeft het bestuur van de stichting Nationaal Donor Monument besloten de Gouden Klim uit te rijken aan Menno Loos.

Menno Loos is voorzitter van Stichting 2 Miljoen Handtekeningen.

Gouden Klim 2018

De 2MH-club is als burgerinitiatief eind 2007 van start gegaan. Een zestal betrokken burgers wilde zo mensen op de wachtlijst voor een donororgaan, nu en in de toekomst, meer perspectief bieden.

Het tekort aan donororganen in Nederland is een schrijnend probleem, waar ondanks het masterplan orgaandonatie tot dusver geen structurele oplossing voor is gevonden. De donorproblematiek lijkt voor de burger, ondanks de BNN Donorshow en allerhande voorlichtingscampagnes, nog een ver-van-zijn-bed-show. Het resultaat is dat 60% van de Nederlanders niet zelf beslist. Dat is de reden dat wij aandacht geven aan orgaandonatie en destijds een burginitiatief (petitie) zijn gestart. Zodat burgers uiteindelijk worden aangezet tot registratie, gebaseerd op een weloverwogen keuze: wel of geen donor worden. Er zijn namelijk helaas nog veel mensen die het eind van de wachtlijst voor een donororgaan niet halen.

Na ruim 10 jaar strijden voor Actieve Donorregistratie waren wij van 2 Miljoen Handtekeningen opgelucht dat op 13 februari uiteindelijk een meerderheid Eerste Kamer zich ook had uitgesproken voor de wetswijziging. Na vele gesprekken met deskundigen in antwoorden van Pia Dijkstra op de vragen die bij de senaat leefden een weloverwogen keuze.

Menu