TransplantErendag 2018

26 oktober 2017

Op zaterdag 9 juni 2018 is er weer een TransplantErendag

Zoals te doen gebruikelijk is er elke twee jaar een TransplantErendag. In 2018 is de TransplantErendag vastgesteld op zaterdag 9 juni 2018.

We laten Godfried Beumers zelf aan het woord:

‘Ik zoek mensen die op die dag hun verhaal willen vertellen over ziekte en angst, over hoop en wanhoop, over de noodzaak van transplantatie en de mogelijkheid van donatie. Ik wil graag verhalen van mensen die in die zware periode troost vonden bij een stemmig, optimistisch, boos, droevig, vrolijk of swingend lied. Mijn partner en ik bijvoorbeeld luisterden in die dagen vaak naar Adèle ’s To make you feel my love. Ook herinner ik me nog goed het aangrijpende verhaal van een echtpaar waarvan het vijfjarige dochtertje verongelukte. In het ziekenhuis werd al gauw de vraag gesteld of hun kleine meid donor mocht worden. De ouders probeerden een zinnig antwoord te vinden terwijl ze steeds maar opnieuw luisterden naar Stairway to heaven van Led Zeppelin. En hoeveel mensen zijn er wel niet getroost door een lied van bijvoorbeeld André Hazes, Amadeus Mozart, Franz Schubert, Boudewijn de Groot of door een opera-aria?’

Schiet u zo’n lied bij uw verhaal te binnen? Schrijf dan beknopt uw eigen ervaring van toen op. Bedenk wel: het hoeft nog geen afgeronde tekst te zijn! Mail deze herinneringen, liefst inclusief de titel en de tekst van het bijbehorende lied, met uw contactgegevens naar onderstaand mailadres.

U kunt tot 15 november uw suggesties insturen naar info@godfriedbeumers.nl.

Ook voor informatie of antwoord op uw eventuele vragen kunt met hem contact opnemen.

Verdere informatie: www.donormonument.nl  en www.godfriedbeumers.nl