Gouden Klim naar Eurotransplant en postuum diens oprichter Jon van Rood

4 oktober 2017

Dit jaar worden  Eurotransplant en oprichter van de organisatie Jon van Rood (postuum) door ons onderscheiden met onze waarderingsspeld.

Eurotransplant krijgt de waarderingsspeld omdat zij dit jaar haar vijftigjarig bestaan viert en in die vijf decennia is uitgegroeid tot de grootste internationale orgaan uitwisselingorganisatie in Europa voor nieren, lever, alvleesklier, longen, hart en dunne darm. Dankzij de bijdrage van Eurotransplant kunnen jaarlijks duizenden patiënten worden getransplanteerd met een levensreddend orgaan. De internationale samenwerking binnen Eurotransplant is onmisbaar voor het maken van een zo goed mogelijke match tussen donor en ontvanger.

Jon van Rood heeft in voorgaande een onontbeerlijke rol vervuld. Hij heeft door zijn (pioniers)werk met Eurotransplant een cruciale bijdrage geleverd aan de mogelijkheid en vooruitgang van internationale orgaantransplantatie. 

De uitreiking is geweest op 9 oktober 2017, 14 uur bij het Nationaal Donor Monument te Naarden (St. Annastraat 5, naast de Grote Kerk).