TransplantERENdag 2018

Achter de schermen wordt al weer hard gewerkt aan de elfde editie van de tweejaarlijkse TransplantERENdag. Dan komen getransplanteerden en hun dierbaren, nabestaanden van donoren, donoren die bij leven gaven en andere betrokkenen bij elkaar om terug te kijken en te  eren, vooruit te kijken en te vieren. Het is altijd een middag vol verhalen en met veel muziek en enkele rituelen. 

Op zaterdag 9 juni 2018 heeft de TransplantERENdag als motto ‘LEVENSLIED’ *).

Het bestuur van Stichting Nationaal Donor Monument heeft Godfried Beumers (zelf getransplanteerd, theaterman, schrijver) gevraagd om deze 11e editie vorm te geven.

We laten Godried even aan het woord:

‘Ik zoek mensen die op die dag hun verhaal willen vertellen over ziekte en angst, over hoop en wanhoop, over de noodzaak van transplantatie en de mogelijkheid van donatie. Ik wil graag verhalen van mensen die in die zware periode troost vonden bij een stemmig, optimistisch, boos, droevig, vrolijk of swingend lied. Mijn partner en ik bijvoorbeeld luisterden in die dagen vaak naar Adèle ’s To make you feel my love. Ook herinner ik me nog goed het aangrijpende verhaal van een echtpaar waarvan het vijfjarige dochtertje verongelukte. In het ziekenhuis werd al gauw de vraag gesteld of hun kleine meid donor mocht worden. De ouders probeerden een zinnig antwoord te vinden terwijl ze steeds maar opnieuw luisterden naar Stairway to heaven van Led Zeppelin. En hoeveel mensen zijn er wel niet getroost door een lied van bijvoorbeeld André Hazes, Amadeus Mozart, Franz Schubert, Boudewijn de Groot of door een opera-aria?’

Het lijkt ons prachtig als u wilt meewerken aan deze dag!

Schiet u zo’n lied bij uw verhaal te binnen? Schrijf dan beknopt uw eigen ervaring van toen op. Bedenk wel: het hoeft nog geen afgeronde tekst te zijn! Mail deze herinneringen, liefst inclusief de titel en de tekst van het bijbehorende lied, met uw contactgegevens naar onderstaand mailadres.

Bent u nog niet zeker maar al wel geïnteresseerd of hebt u nog vragen? Mail!

U kunt tot 25 november uw suggesties insturen naar info@godfriedbeumers.nl.

Ook voor informatie of antwoord op uw eventuele vragen kunt met hem contact opnemen.

Verdere informatie: www.donormonument.nl  en www.godfriedbeumers.nl

Het bestuur van Stichting Nationaal Donor Monument zoekt voor de elfde editie van de TransplantERENdag op zaterdag 9 juni 2018(!) mensen die op die dag als achterblijver van een donor hun verhaal willen vertellen over ziekte en angst, over hoop en wanhoop, over afscheid nemen en de mogelijkheid van donatie. Het is altijd een middag vol verhalen en met veel muziek. Deze dag heeft in 2018 als motto ‘LEVENSLIED’.

Het lijkt ons prachtig als u wilt meewerken aan deze dag!

U kunt meer informatie krijgen en/of tot 25 november uw suggesties insturen naar info@godfriedbeumers.nl.